Тайните на големите играчи. Книга 1

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  4-12-2018
  •  139

ПРОДАДЕНА

Автор:Григор Лилов
Издателство:Труд
Страници:543
Корици:меки
Година:2006
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Добро
Тайните на големите играчи. Книга 1 / Григор Лилов

Текст от гърба на книгата:
- Костюмът ми струва повече от живота ти! - тази реплика Иван Тодоров-Доктора отправя към двама свои конкуренти. И двамата вече са мъртви. Направени са "по-студени и от жаба", както гласи крилата реплика от репертоара на мутрите.

В понеделник е последния трансфер на парите. Сумата е скромна - има-няма десетина милиона долара, но с нея приключват операции за стотици и стотици милиони. Излишният вече банкер Емил Кюлев веднага е разстрелян - още в сряда сутринта.

- Ти ли ще кажеш кой ще кара влака? Аз ще го карам! - гази реплика Илия Павлов е произнасял три пъти. Последният път думите бяха изречени 36 часа преди смъртта му.

Кланът не си е знаел парите - измервани може би с милиард! Не току-така Владко Живков е бил в лимузината на Фатик, когато той помита жената. Не току така Фатик и Евгения Живкова са приятели. Родните съдружници на Майкъл Чорни, сексапилната полякиня - учителката по английски на Стоян Ганев, и други ВИП персони са част от компанията.

- Ако вие специално под "борци" разбирате "ВИС", ще ви кажа, че аз съм в нея единствения борец. А, има май още един! - Васил Илиев бърка - във висшите ръководства на групировката са трима. Но другите - неборците, там са повече на брой. Кои са те? И защо?

- Зад мен стоят 180 милиона долара, а зад теб кой стои?... - сакралната фраза прозвуча преди 12 години на 14 януари 1994 г., в правителствен кабинет: пред вътрешния министър но адрес на същия министър от поканения на среща (лично от министъра) Иво Карамаиски-Кръстиика.

От дните на смъртта на Константин Димитров-Косьо Самоковеца, до, наши дни с корабите ни като "Хера" не се случват никакви Загадки. Въпреки това от МВР са категорични, че българските наркоимиератори като-него нямат никакви отношения с моллите, "Хамас", "Хизбула" и "Ал Кайда".

- Момченце, не забравяй, че аз те създадох. И както съм те създал, така мога и да те унищожа! - изпуска както никога дотогава нервите си Андрей Луканов.,. Но той също се оказа "създаден". И също унищожен - от своите създатели!

Послеслов:
Тази книга се позовава на журналистическите разследвания на автора за живота, тайните и смъртта на "големите играчи". В нея са използвани също документални сведения от МВР, следствието, прокуратурата и съда, от бизнесуказателите, правно-информационните системи и търговските регистри, както и материали в средствата за масова информация.

Забележка: Здраво книжно тяло, внимателно прочетена книга.
о1. Б.Т.

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.