Въведение в кибернетиката

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  10-11-2018
  •  155

ПРОДАДЕНА

Автор:У. Рос Ешби
Издателство:Наука и изкуство
Страници:362
Корици:Твърди
Година:1967
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
В книгата авторът излага основните понятия на кибернетиката — "науката за управлението и връзката в животното и машината". Aвторът, биолог по специалност, разглежда възможностите за широко приложение на идеите на кибернетиката в различните области на човешката дейност.
Kнигата е разделена на три части. В първата се разглеждат основните черти на механизмите. 

Oбсъждат се понятията устойчивост, обратна връзка и различните форми на независимост, които могат да съществуват вътре в механизмите и съединенията на механизмите един с друг. В нея се обсъждат ония сложни системи, които не са достъпни за непосредствено наблюдение.

Във втората част се изследват понятието информация и кодирането на информацията, а в третата се проследява приложението на механизмите и информацията към биологическата система на регулиране и управление. В третата част авторът дава обяснение на изключителната способност за регулиране, присъща на мозъка, и посочва принципите, на основата на които проектиращият може да създава машини, със същите способности.
Книгата съдържа много леки упражнения, щателно подбрани по степен на сложност, с конкретни указания и подробни отговори, които дават възможност на читателя сам и без трудност да провери наученото и да усвои новото. 

Tя е написана достъпно, поради което представлява интерес не само за научни работници в областта на физиологията, психологията, социологията и философията, но и за лекари, инженери и за всички ония, които искат по пътя на самостоятелна работа да овладеят кибернетиката и да я приложат на практика.

о1. В
Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.