Новата правна уредба на туризма в България

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  4-11-2018
  •  120

Автор:Колектив
Издателство:Труд и право
Страници:231
Корици:Меки
Година:2002
Броя:1
ISBN:9546080764 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Отлично
Тази книгае единственото засега първо издание с цялостно представяне  на новата правна уредба на туризма, в сила от 1 октомври 2002 г.

В раздел „Нормативни актове“ са публикувани Законът за туризма и всички нови подзаконови нормативни актове по неговото прилагане, обнародвани в ДВ до 30 ноември 2002 г.

В раздел „Коментар на правната уредба“ са разработени основните въпроси, свързани с новия правен регламент. Акцентът е поставен на правните изисквания за извършване на различните видове туристически дейности.

В частта „Процедури и образци на документи“ детайлно са разработени процедурата по лицензиране на туропе-раторската и туристическата агентска дейност, процедурата по категоризиране на туристическите обекти и процедурата по застраховане. Специално внимание е отделено на договора за индивидуални и групови пътувания с обща цена. Към всяка процедура са приложени и образци на документи.

Книгата е дело на екип от водещи специалисти - ръководители и експерти в Министерство на икономиката, преподаватели във ВУЗ, представители на туристически сдружения, взели участие в разработването на новата правна уредба.

Книгата е необходима и полезна за всеки туроператор и туристически агент, за всеки притежател на туристически обект, за всеки мениджър и специалист, който управлява, извършва или консултира туристическа дейност.

Категория › Право

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.