Статистика. Тодор Калоянов

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  24-10-2018
  •  199

Автор:Тодор Калоянов
Издателство:Тракия
Страници:360
Корици:Меки
Година:2004
Броя:1
ISBN:9548401347 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Отлично
Първо издание.

Предговор
Учебникът представлява въвеждащ курс по статистика и е предназначен за студенти, научни работници и бизнесмени. Той е съобразен с учебната програма, по която се преподава дисциплината “Обща теория на статистиката” в икономическите университети. Целта е читателите да се запознаят със същността на статистическия подход, организацията и провеждането на статистически изучавания, обработката на статистическите данни и осъществяването на статистически анализи. За по-лесното разбиране и усвояване на материала са разработени множество примери към всяка част.

Дълбоко съм благодарен на проф. Н. Величкова и проф. Б. Русев за ценните съвети и помощ, оказвани през всички години, когато работих над ръкописа.

Признателен съм на колегите от катедра “Статистика и иконо-метрия” при Университета за национално и световно стопанство, на чиято помощ винаги съм разчитал. Без полезните обсъждания с проф. Ив. Съйкова, доцентите Г. Мишев, А. Стойкова, Т. Къна-лиев, Ст. Цветков, Е. Шкодрев, В. Гоев, М. Коцева, Хр. Въжаров и по-младите колеги учебникът щеше да бъде доста по-различен.

Високо ценя професионализма на служителите на издателство “Тракия-М”, които положиха много усилия за доброто техническо и художествено оформление на работата.

Ще бъда признателен за всички критични бележки и препоръки, които ще допринесат за подобряване съдържанието и структурата на учебника.

Тодор Калоянов
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.