Детски и инфекциозни болести

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  10-10-2018
  •  75

Автор:Л. Бакалова, И. Танев
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:292
Корици:Твърди
Година:1962
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 180 / 245 Състояние: Добро
ПPEДГOВOP КЪМ ПЪРВOTO ИЗДАHИЕ
Основа на настоящия учебник е лекционният курс по детски и инфекциозни болести за студенти стоматолози, съобразен с учебната програма. В него са включени основните познания върху възрастовите особености в устройството и функциите на растящия детски организъм, както и онези глави от патологията на детската възраст и онези инфекциозни болести, които имат значение за общата медицинска и за профилираната подготовка на студента стоматолог. Педиатричният отдел на учебника е написан от доц. д-р Лора Г. Бакалова, а отделът за инфекциозните болести — от проф. д-р Иван Танев.

София, май 1959 г. Авторите

*******
ПPEДГОВОР КЪМ ВТОРОТО  ИЗДAHИЕ
Добрият прием, който учебникът по детски и инфекциозни болести намери в средата на студентите, наложи подготвянето на II издание наскоро след излизането на първото. Предвид на това при настоящото издание в учебника са направени само малки промени и поправки.
София, ноември 1961 г.
Авторите

*******
Учебникът "Детски и инфекциозни болести" II изд. написан от доцент Лора Бакалова и црсф. Ив. Tанев, има за цел да запознае студентите стоматолози с основните принципи в педиатрията. Разгледани са възрастовите особености а устройството и функциите на детския организъм.

Посочено е най-важното в детската патология, диагностика, терапия и профилактика. Tака учебникът ще закръгли общата медицинска подготовка на бъдещите стоматолози и ще им даде правилна насока за практиката им.

Здраво книжно тяло. Тук-там подчертавано.

O2. Детски и инфекциозни болести
Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.