Христоматия за държавен зрелостен изпит по български език и литература

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  30-9-2018
  •  111

ПРОДАДЕНА

Автор:Колектив
Издателство:Дамян Яков
Страници:541
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN:9789545274084 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
Предговор
Тази христоматия съдържа пълните текстове на литературните творби, включени в учебното съдържание на новата програма за държавния зрелостен изпит по български език и литература, одобрена от Министерството на образованието и науката. В сборника не са поместени само романите: „Под игото“ от Иван Вазов, „Тютюн“ от Димитър Димов и „Железният светилник“ от Димитър Талев.

Христоматията има за цел да улесни кандидат-зрелостници-те, като им предостави необходимите литературни текстове в едно книжно тяло. Така учениците могат да придобият ясна представа за обема и особеностите на литературния материал, включен в учебното съдържание за матурата, и, което е още по-важно, да използват тази книга като настолно четиво и работен инструмент при своята подготовка за изпита.

Текстовете в христоматията са поместени според последователността на изреждането им в учебно-изпитната програма. За да се улесни работата с литературните творби, те са отпечатани с едър и четлив шрифт и всяка от тях започва на нова страница.

В началото на сборника е публикувана и одобрената от МОН „Учебно-изпитна програма за държавен зрелостен изпит по български език и литература“, която включва изискванията по формата на изпита; учебното съдържание: автори, произведения и литературнотеоретични понятия; критериите за оценка на езиковите и литературните компетентности на зрелостника.

Така съставена, христоматията може да бъде добър помощник на учениците в подготовката им за зрелостния изпит и в дейностите по проверката и оценката на тяхната работа в процеса на обучението.
От издателството


Издателска цена 14.00 лв.

о1

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.