Сахажа йога на Шри Матажи и Свети Серафим Саровски

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  24-9-2018
  •  505

Автор:Илия Иванов
Издателство:СамИздат
Страници:47
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Съдържание

Предисловие.........................................................................................3
Кратка биография на Шри Матажи Нирмала Деви...........................6
Сахажа йога - уникално откритие.......................................................6
Критичен преглед................................................................................8
Кратко описание на живота на Св. Серафим Саровски................19
Символ на вярата...............................................................................23
Използвана литература...................................................................  47

Автор: Илия Иванов 
Коректор: Емилия Василева 
Редактор: Румяна Стоилова 
Тираж 2000

****
Днес българският народ като цяло в духовното си състояние се намира на нивото, в което е бил до преди падането му под турско робство. Малкият процент на сънародниците ни, които движат нещата в държавата се жалват, че няма про-зорливи хора, които да водят политиката. Бизнесмените негодуват, че народа няма изградено класово съзнание и никой не си знае мястото. Военните и полицаите недоволстват, че няма читави мъже, които да служат. Навсякъде се срещат ду-ховно затъпели хора с извратено мислене, изпреварили резултата от обединението и разпадането на Европа с няколко поколения. Люде, приемащи злото за добро, глупостта за мъдрост, омразата за любов, и даже лъжливите религии за истински и богооткровени.

бз. 

В момента петдесет процента от народа ни нямат никакво възпитание, а на останалите петдесет, то е дотолкова извратено, че достига до лудост. Българите не знаят как да постъпват в определени моменти в отношенията помежду си. По-младите нямат нужното уважение към по-възрастните, необразованите към образованите, мързеливите към работливите, съпругите към съпрузите си. Малко останаха истинските мъже, които се грижат за семействата си. Много млади хора живеят съвместно, без да са венчани и получили благословията на свещеник. Прелюбодейството и блудството вече не са грях. Основата на обществото - семейството се разпада. Църковните богослужения са слабо посещавани. Малцина са тези, които знаят с коя ръка и как да се прекръстят. Затова не носи вина само отишлият си вече безбожнически режим, но и сектите, активизирали се след 10.11.1989 г.

От лично наблюдение съм констатирал и много пъти съм го казвал, че сектите са школи, в които се създават нискокачествени хора. Питали са ме какъв ми е критерия за сравнение. Отговарял съм, че това е идеалният евангелски об
раз на нашия Господ Иисус Христос. Ако човек е запознат и знае как той е постъпвал в дадени ситуации, може лесно да долови отклонението в държанието на сектантите. Господ иска от нас не само да му се покланяме, но и да му подражаваме. А сектантството е като вирусна заразна болест -колкото повече се забавя лечението й толкова повече се разпространява.

За да се намират днес българите в това жалко състояние много допринесоха и сектантската литература и разни други издания на подобна тематика. Книги залели книжния ни пазар, писани от хора не богослови. Когато човек е леко болен, може да експериментира със здравето си, като търси помощта на самозвани лечители. Но когато е сериозно заболял желае да бъде лекуван в най-реномираната болница от най-добрия специалист. И е готов да даде мило и драго, само и само да бъде излекуван. Великият руски светител Йгнатий Брянчининов е съветвал статии и книги на духовна тематика не само да не бъдат писани от хора без богословско образование, но и да не бъдат редактирани. Това е все едно някой, без да е завършил медицина и преминал курса на специализация, да иска да извърши сложна хирургическа операция. Всеки трябва да си знае мястото. Когато на някой му се спука гумата на автомобила отива при вулканизатор, когато го заболи зъб, отива на зъболекар. От обратното просто нищо не се получава. Духовните теми са като еквилибристиката (ходене по въже) - една погрешна стъпка и въжеиграчът пада долу. Неприятното е, че измамниците само опъват въжето, без никога да са преминавали по него. Обикновено пострадват наивните.

Учудващо е, че след нанесените щети на духовния ни живот, все още се пречи на въвеждането на вероучението в училищата като редовен предмет. А и някои родители смятат, че не е необходимо децата им да изучават религия, защото като пораснат те и без друго ще станат „голяма работа“. Обикновено на така мислещите, децата им попълват сметището на духовната деградация.

Много от видните престъпници са и добре образовани. Необразованият е затруднен да продава дори и на сергия, камо ли да създава пирамидални банкови структури. За последното човек трябва да бъде образован, но ако освен това е и религиозен, той ще има и морални задръжки и никога, няма да извърши престъпление. Затова на ходещите изправени преди всичко трябва да им се даде възпитание, а след това образование. Така те ще могат още от малки да се очовечат и да тръгнат по правилния път. Историческият опит доказва, че най-доброто възпитание е религиозното. Никое друго учение не учи човека да не краде, лъже, убива, прелюбодейства, да не наврежда с нищо на семейството си, себеподобните, и обществото освен Христовото. Необходимо е, колкото може по-скоро вероучението да се въведе в българските училища като редовен предмет. По този начин не само по-бързо ще се отскубнем от „масонското хоро“, но и ще излезем от неадекватното състояние, в което се намираме. В противен случай от този свят ще си отидат напразно още няколко поколения, така както се случи по времето на без-божието.

В следващите редове ще Ви запозная с биографията и учението на небезизвестната и у нас Шри Матажи Нирмала Деви, която се опитва да завладее Родината ни едва ли не с десант. Впоследствие съм направил сравнение с това какво се казва по тези въпроси в Словото Божие - Библията и творенията на светите православни отци. Накрая представям кратко житие на великия руски светец Серафим Саровски и некратко тълкуване на Символа на Вярата.

***
Световно известната учителка по Сахажа йога Матажи Нирмала Деви за последните 25 години е обиколила земното кълбо над 15 пъти. В повече от 80 страни в това число и България е успяла да създаде свои центрове с безброй последователи.

Какво представлява разпространяваното от нея учение погледнато от гледна точка на вярата на прадедите ни, можете да разберете от книжката която държите в ръцете си. Желая Ви приятно четене!
От автора


бз. Сахажа йога на Шри Матажи и Свети Серафим Саровски
Категория › Религия

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.