Секс за новаци и за всички... юнаци

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-9-2018
  •  136

Автор:Рут К. Уестхаймер
Издателство:Техника
Страници:526
Корици:Меки
Година:1998
Броя:1
ISBN:9789540305268 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
Въведение
О'сновните проблеми, с които се сблъскваме, когато става въпрос за човешката сексуалност, най-често произтичат главно от невежество - от една страна е незнанието, а от друга - нежеланието да се учи.

Човек би си помислил, че щом сме "го правили" в продължение на хилядолетия, вече би трябвало да сме открили някакъв простичък и ефективен начин да препредаваме жизнено важната сексуална информация от поколение на поколение. Но, уви, ето че и днес, на прага на XXI век, ние, възрастните, продължаваме да гледаме през пръсти на сексуалното обучение - нашето собствено, а и това на нашите деца.

Една от причините за това е, че ние, рожбите на американската култура, често изпитваме неудобство да говорим за секс, особено когато трябва да го обсъждаме с тези, които са плът от плътта ни и кръв от кръвта ни (и които изобщо нямаше да ги има без секса).

В ролята си на родители мнозина от нас изобщо избягват тази тема. Дори когато най-сетне сме събрали кураж да поговорим откровено с "хлапетата", често едва ли правим нещо повече от това да им кажем набързо най-основното, като наблягаме най-вече върху начините за предпазване от нежелана бременност и плашим децата с предаваните по полов път заболявания.

Несъмнено това са важни въпроси, които трябва да бъдат разяснени. Но какво да кажем за другите, които премълчаваме и които засягат добрата сексуална изява - например как да постигаме оргазъм, или как да бъдем възможно най-добри любовници? Дали изобщо включваме тези въпроси в обсъжданите сексуални теми? Като имам предвид двойките, които идват при мен за терапия, дълбоко се съмнявам, че за тези неща се говори в повечето семейства.

Здраво книжно тяло, без подчертавания и скъсани страници, леко изкривена от притискане с други книги.

о1. Секс за новаци и за всички... юнаци

Категория › Любовно изкуство

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.