Разпределено управление на слабо свързани системи

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  5-9-2018
  •  178

Автор:Колектив
Издателство:Техника
Страници:335
Корици:Твърди
Година:1985
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
ПОРЕДИЦА „НОВИ ПОКОЛЕНИЯ ИЗЧИСЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ''

ДЪРЖАВНО ИЗДАТЕЛСТВО „ТЕХНИКА"

В книгата са представени основните принципи на управление в слабо свързаните изчислителни системи. В тези системи връзката между отделните електронноизчислителни машини е чрез мрежа или чрез някаква комуникационна система. Разгледани са създаването и функционирането на слабо свързаните изчислителни системи. Описани са методите за управление на разпределените ресурси в тях. Обхванато е разпределянето на операционните среди, разпределянето на данните и организирането на разпределени приложения. Дадени са примери за управление на разпределените ресурси в слабо свързани изчислителни системи.

Това е първи опит у нас да се обобщи достигнатото в областта на разпределената обработка и навярно всички въпроси не са достатъчно застъпени. Авторите ще бъдат благодарни за всички препоръки.

Книгата е предназначена за специалисти по изчислителна техника и по обработка на информация. Тя може да бъде полезна и за студенти и аспиранти, занимаващи се с ЕИМ, мрежи от ЕИМ и разпределена обработка на данни.

Кирил Боянов е написал увода и пета глава, Валентин Кисимов - трета глава, Антон Петков -първа глава, Атанас Терзиев - втора глава, а Петко Русков -- четвърта глава.

РАЗПРЕДЕЛЕНО УПРАВЛЕНИЕ НА СЛАБО СВЪРЗАНИ СИСТЕМИ

Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.