Теракотеното куче

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  31-8-2018
  •  75

Автор:Андреа Камилери
Издателство:Книгопис
Страници:278
Корици:Меки
Година:2013
Броя:1
ISBN:9786191912070 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Идеята за втория роман с комисар Монталбано хрумва на Андреа Камиле-ри, докато чете лекции в Национална-та академия за драматично изкуство в Рим. По това време той е известен най-вече с историческите си романи. Интересът му към миналото се съчетава с дарбата да пресъздава родната Сицилия по сицилиански. Така се ражда книгата „ Теракотеното куче“, която събира история и съвремие, хилядолетни символи и мимолетно злободневие. Чудесен декор за Салво Монталбано, на когото писателят отрежда главната роля на смел, обаятелен и неподкупен комисар!
Извършено е поредното убийство от мафията. Случаят е поверен на Монталбано, но разследването едва не коства живота му и той се разминава „само“ с огнестрелна рана.

Следите на престъплението обаче го отвеждат в неочаквана посока. Комисарят попада на ритуално погребение в пещера на момче и момиче, надзиравани от огромно теракотено куче. Убийство отпреди петдесет години. Злокобна загадка, която Монталбано упорито иска да разбули. Факт по факт. Спомен по спомен. Докато стигне до цялата истина в дълго търсената среща с този, който знае всичко...

9 786191 912070

Категория › Криминални романи

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.