Грижи за бебето и детето

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  29-8-2018
  •  353

Автор:Бенджамин Спок, Майкъл Б. Ротънбърг
Издателство:Абагар
Страници:632
Корици:Меки
Година:1993
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
Грижи за бебето и детето. Бенджамин Спок, Майкъл Б. Ротънбърг

Книгата на д-р Б. Спок е безспорно най-прочутото ръководство по отглеждане на детето в света. Десетилетия наред то е безспорно бестселър в тази облает. До сега е претърпяла 6 издания на английски език (първото от които през 1946 г.). Преведена е на 39 езика в тираж над 40 милиона екземпляра. Две от изданията са преведени на български език.

Д-р Бенджамин Спок е дългогодишен практикуващ детски лекар с огромен опит в областта на педиатрията. Бил е преподавател по педиатрия в клиниката „Майо“ на Университету в Питсбърг — САЩ. От петото английско издание нататък д-р Б. Спок е привлякъл като съавтор д-р Майкъл Ротънбърг, педиатър и специалист по детска психиатрия. Той е лекар в Медицинския център на името на Вашингтон в Сиатъл.

Настоящото основно преработено шесто английско издание е публикувано през 1992 г.

Огромния успех на книгата се дължи на подхода на авторите към поставените въпроси. Те изрично подчертават, че всяко дете е различно и всеки родител е различен и че всяка болест поставя свои индивидуални предели пред родителите и лекарите да разберат по-правилно своите деца, техните смущения и нужди.

Родителите трябва да се освободят от догматичното убеждение за необходимостта от спазване на строг и твърд режим и на отделните схеми за отглеждане на децата, като същите се пригодят към индивидуалните потребности на детето, независимо от неговата възраст.

В книгата на д-р Б. Спок и д-р Ротънбърг има и конкретни медицински и педагогически съвети, но главното в съдържанието остават описаните с голям психологически усет грижи за отношението между родители и деца.

Преводът на новото шесто издание на книгата ще бъде ценен принос

към българската популярна медицинска литература. То може горещо да се

приветства и препоръча, t
проф. д-р Иван Д. Киров, педиатър почетен председател на Българския лекарския съюз
София

10 юни 1992 г.


Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително намокряне, без слепени страници.

Категория › За родители

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.