Измервателна техника

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  19-8-2018
  •  126

Автор:П. Павлов, П. Панайотова
Издателство:Техника
Страници:235
Корици:Меки
Година:1968
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Измервателна техника. П. Павлов, П. Панайотова

ПРЕДГОВОР
Книгата е второ издание на учебника по предмета измервателна техника, изучаван в IV курс на техникумите по автоматика — специалност механична и пневмохидравлична автоматика.

Задачата на предмета измервателна техника е да запознае курсистите със средствата и методите, прилагани в техниката за измерване на различни величини.

Първата част на книгата обхваща въпросите, свързани с линейните и ъгловите измервания на по-важни параметри от основните машинни елементи — описва най-разпространените измервателни средства у нас, обяснява кинематичните и конструктивните им особености и разглежда методите на измерване с тях. Втората част запознава курсистите с различните електрически апарати — устройство, принцип на действие, конструктивно оформление, качества и област на приложение — и с методите за измерване на електрически и някои неелектрически величини с тях.

Част I е написана от инж. П. Павлов, а уводът и част II — от инж. П. Панайотова.

Авторите считат за свой дълг да изкажат благодарност на инж. Борис Карпачев, инж. Цвятко Златанов за ценните забележки и препоръки, направени от тях при рецензирането на ръкописа.

От авторите

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.