Как да правим всичко с интернет

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  17-8-2018
  •  203

Автор:Денис Джоунс
Издателство:СофтПрес
Страници:414
Корици:Меки
Година:2001
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Как да правим всичко с интернет / Денис Джоунс

Въведение
През последните години милиони хора в целия свят се свързват помежду си чрез Интернет. Тази книга е предназначена да помогне именно на тези хора - и начинаещи, и напреднали - да извлекат максимално услуги и източници, предлагани от този изключителен инструмент за комуникации.

Приемам, че притежавате основните умения за работа с Windows или Macintosh. От тук насетне тази книга ще започне своите обяснения за Интернет от самото начало. На първо място, най-важното е да имате връзка с Мрежата, затова част 1 - “Изследване на Интернет” - ви показва как да ползвате основните услуги на Интернет. След това книгата продължава да ви учи как да сърфирате в уебстраниците с помощта на уеб-браузър, като например Netscape Navigator или Internet Explorer, и ви дава ключовия опит за използване на средствата за откриване на информацията и източниците, от които се нуждаете.

Част 2 - “Съхранете и използвайте каквото сте намерили” - ви показва как да запазите на компютъра си информацията, намерена в Интернет, както и как можете да сваляте и инсталирате програми на своя компютър. Също така ви показва как можете да се наслаждавате на музиката и видео-клиповете от Уеб.

В част 3 - “Комуникацията в Интернет” - ще научите основните умения за работа с електронна поща, сред които използване на прикрепени файлове и работа със спам. В тази част ще узнаете какво представляват новинарските групи, чат-стаите (места за онлайн разговори), онлайн игрите и онлайн пазаруването.

И тъй като в Интернет-света не всичко е светло и хубаво, предмет на част 4 е вашата сигурност в Интернет. Тук се разглежда вашата лична уединеност и възможните заплахи към нея, опасността от компютърни вируси и методите за работа с тях, както и начините, чрез които можете да предпазите себе си и своето семейство от по-малко приятните страни на Мрежата.

Накрая, в част 5 ви представяме основното, необходимо за създаване на ваш собствен уеб-сайт - как да използвате уеб-редактор и как да изберете хост-сървър, който да представи вашия сайт на света.

В книгата “Как да правим всичко с Интернет ” има специални помощни елементи, сред които:

Как да Предлагат ви се техники или процедури, които ви помагат да изпълните полезни допълнителни задачи.

Забележка Получавате допълнително информация относно въпроса, разглеждан в основния текст. Те са оформени като бележки под линия.

Внимание Тези карета ви предупреждават за възможни нежелателни последствия от определено действие или условие.

Съвет Това са малки хитринки, които улесняват действията ви.

Знаехте ли, че...? Отново получавате допълнителна информация по въпросите, обсъждани в основния текст.

Бих искал да добавя, че писането на тази книга беше истинско удоволствие. В случаите, когато не беше такова удоволствие, причината се криеше предимно в бавната връзка с Интернет. Всъщност можете да сте сигурни, че след като аз успях по някакъв начин да работя с моята ужасна телефонна линия, то колкото и да е лоша вашата връзка, вие също ще сте в състояние да работите. Наслаждавайте се на книгата.Категория › Компютърни

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.