Здравно букварче

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-8-2018
  •  74

Автор:Димитър Спасов
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:109
Корици:Твърди
Година:1972
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 220 / 280 Състояние: Лошо
Здравно букварче / Димитър Спасов

ДО МОЯ МАЛЪК ЧИТАТЕЛ
Щом прекрачиш за пръв път училищния праг, едно пъстро, добро другарче върви с теб. Ти знаеш кое е то — букварчето. Разтвориш ли неговите странички и малките буквички започват да те подканят: «Чети а, бе».

От букварчето ти за пръв път научаваш да сричаш думичките: «мама», «мир». От него започваш да четеш най-напред стихотворенията на дядо Вазов, приказ» ките на Елин Пелин и Ран Босилек.

Аз се наричам «Здравно букварче». В мене ти ще намериш и стихове, и разказчета, и приказки. Аз ще те съветвам да растеш така, че да станеш здраво и силно българче. Аз ще ти разкрия красотите на хубавата ни Татковина, та още от малък да я изучиш и обикнеш. Ще ти разкажа за тези, които пушат и пият, та никога да не вкусваш алкохол или да запалиш цигара. От моите странички ти ще се сприятелиш със слънцето, с чистия въздух, с бистрата вода, ще добиеш здравни навици, които ще ти бъдат най-верни и добри съветници. Търси ме винаги: и в златната есен с алените ябълки и жълтите круши,и в бялата зима с веселите пързалки, и в китната пролет с първите hbciw, и в слънчевото лято с топлите пясъци по Черно море и прохладата на Рила, Пирин и Стара планина.

Вземи ме в ръце, мой малък читателю! От днес ние ставаме с теб неразделни приятели.

Здраво книжно тяло, без подчертавания. Една изрязана картинка. Липсва един лист (27-28 страница).
Безпроблемна книга за ползване.

бз. Здравно букварче

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.