Свят и личност за 12. клас

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  2-8-2018
  •  72

ПРОДАДЕНА

Автор:Иван Колев
Издателство:Анубис
Страници:248
Корици:Меки
Година:2002
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Свят и личност за 12. клас: Учебно помагало. Иван Колев

Учебното помагало е одобрено със Заповед № РД 09-975/04.11.2002 г. на министъра на образованието и науката.
Помагалото предоставя материали и информация на учениците от 12. клас по темите на предмета СВЯТ И ЛИЧНОСТ. Заложената концепция следва изискването за подчертано практическа насоченост“ при преподаването на този обобщаващ хуманитарен предмет.

Структурата и смисловата логика на помагадото покриват rio-ясен и разбираем начин програмата на предмета. От Аза и неговия близък свят се преминава към националната култура и история, европейската идентичност п проблемите на глобализацията. Тази логика на „кръговете на идентичност“ помага да се свържат с яснота и разбиране основните сфери на практическия живот на индивида, което е особено важно в годините, когато младите хора избират образование, професия и търсят работа.

В помагалото са поместени много статистически данни с икономически, социален и общокултуреп характер, с което се цели да се изостри чувствителността на учениците към актуалните личностни, национални и световни проблеми, а също и да се даде възможност за аналитично и аргументирано боравене с информация. Много от темите са представени в дискусионен вид и предразполагат към обсъждане и аргументиране на позиция.

Една от най-важните цели на помагалото е да помогне при формирането и укрепването на гражданските добродетели у учениците. Това се постига чрез ясно и категорично поставяне на съвременните проблеми без каквато и да е индоктринация
НА КОРИЦАТА:

Умиращият Сократ (фрагмент) от френския художник-класицист Жак-Луи Давид (1748-1825)

Иван Георгиев Колев, 2002 г.
Петко Енчев Минчев, корица, 2002 г.
Кремена Пенчева Христова, графичен дизайн, 2002 г. С Издателска къща „Анубис“. 2002 ISBN 954-426-532-5

о1. Свят и личност за 12. клас


Категория › 9.-12. клас

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.