Великата борба

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  25-7-2018
  •  199

Автор:Елън Уайт
Издателство:Нов живот
Страници:448
Корици:Меки
Година:б.г.
Броя:1
ISBN:9789547190040 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Великата борба.  Елън Уайт

Предговор
Тази книга не се публикува, за да ни каже, че в света съществуват грях, скръб и нещастия. Не се публикува, за да ни открие, че има непримирима борба между тъмнината и светлината, падението и правдата, злото и доброто, смъртта и живота - всички добре знаем това. Знаем също, че участваме в конфликта между тях.

Но у всеки от нас понякога се появява желание да научи повече за тази велика борба. Как е започнала? Или може би винаги е съществувала? Какво представлява тя и как всеки от нас е свързан с нея? Каква е личната ни отговорност? Наш ли е изборът да сме на този свят? Какво значи това - добро или зло?

За какви велики принципи става въпрос? Колко време ще продължи борбата? Как ще завърши? Дали, както някои учени казват, Земята ще потъне в дълбините на вечен мраз и мрак, или й предстои по-добро бъдеще, озарено от светлината на живота, стоплено от вечната Божия любов?

Въпросът става още по-актуален. Как може борбата в собственото ми сърце, конфликтът между себелюбието и любовта, да бъде разрешен чрез победата на доброто и при това завинаги? Какво може да ни каже Бог по този въпрос, така критично важен за вечния живот на всеки човек?

Непрекъснато се сблъскваме с подобни въпроси. Те не могат да бъдат стаени в глъбините на сърцата ни. Необходим е ясен отговор. Сигурно е, че
Бог, Който е вложил в нас копнежа за доброто и стремежа към истината, няма да ни остави без този отговор, „защото Господ Бог не прави нищо, без да открие тайната Си на Своите слуги пророците“.

Целта на тази книга е да помогне на всеки мислещ човек да намери правилен отговор на тези въпроси. Писана е от авторка християнка, опитала и открила на базата на собствен духовен опит, че Бог е благ, и разбрала от близостта си с Него и от изучаването на Неговото Слово, че „тайната Господня е за онези, които Му се боят; на тях Той открива Своя Завет“.

Всеобхватната борба, от която зависи животът във Вселената, ни е представена като панорама на последните двадесет века.

Книгата започва с тъжните заключителни сцени от историята на Ерусалим - града на избрания от Бога народ, отхвърлил Човека от Голгота, Който дошъл да ги спаси... Следвайки великия път на народите оттогава насам, книгата разкрива: преследването на Божиите верни през първите векове; последвалото голямо отстъпление от Бога в Неговата църква; всемирното пробуждане по време на Реформацията, дала израз на някои от великите принципи на борбата; ужасния урок от отхвърлянето на принципите на истината във франция; възстановяването и въздигането на Свещеното Писание и неговото благоприятно, спасително влияние; религиозното пробуждане в последното време; разпечатването на искрящия извор на Божието Слово с него
вите чудни откровения. Предстоящият конфликт и разгледаните жизненоважни въпроси, по които никой не може да остане неутрален, са изложени просто, ясно и убедително. Най-накрая книгата разказва и за славната победа на доброто над злото, на правдата над нечестие-то, на светлината над тъмнината, на радостта над скръбта, на надеждата над отчаянието, на славата над смъртта, на вечната търпелива любов над отмъстителната ненавист.
От издателите

о1
Категория › Религия

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.