Сексът и кралете

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  4-6-2018
  •  236

Автор:Елинор Херман
Издателство:Ера
Страници:309
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789543890646 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Сексът и кралете: Пет века изневери, власт и отмъщение. Елинор Херман

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Нечетена книга.

Елинор Херман / СЕКСЪТ И КРАЛЕТЕ
Пет века изневери, власт и отмъщение
От зората на човечеството властта е мощен афродизиак. Затова във времена, когато кралиците са възпитавани в набожност, а владетелските бракове се сключвали по династични и финансови причини, институцията на кралската любовница била непоклатима.

От мадам Помпадур, запазила позицията си деветнайсет години въпреки фригидността си, до Камила Паркър-Боулс, узурпирала мястото на не кой да е, а на очарователната принцеса Даяна, тази книга е петстотингодишно пътешествие из тронните зали и покоите на европейските крале.

Векове наред любовниците на монарсите определяли модата, покровителствали изкуството, а понякога дори... управлявали държавата. Тези жени били готови да разговарят жизнерадостно с краля, когато били изморени, да правят любов с часове, когато били болни, и да угаждат на всеки негов каприз.

Херман изследва хиляди исторически документи, за да разкрие връзката между страст и политика, секс и власт, съперничество и омраза сред разкоша на кралските дворци. Резултатът е пълнокръвен разказ за най-могъщите мъже в историята и за жените, които споделяли леглото им, за да се изкачат на върха.
Цена 14 лв.

о1с

Категория › Исторически романи

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.