Гнездо на усойници

  • 0 0
  • (Rated 12 Stars)
  •  27-5-2018
  •  231

Автор:Пол Дохърти
Издателство:Еднорог
Страници:250
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN:9789543650057 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Гнездо на усойници: Дневниците на сър Роджър Шалот за някои зловещи заговори и ужасни убийства по времето на крал Хенри VIII / Пол Дохърти

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Нечетена книга.

Роджър Шалот. авантюрист и интригант, оцелял благодарение на лукавия си ум в бурните времена, белязали управлението на династията Ткздор, си спомня своите приключения.

През пролетта на 1523 година Роджър Шалот заминава за Лондон с господаря си Бенджамин Даунби - млад учен, призоваван от краля винаги, когато трябва да се разплете особено мистериозен случай.

Франческо Албрици, официален пратеник на Флоренция в английския кралски двор, е бил застрелян в главата посред бял ден на лондонска улица, а убиецът сякаш се е изпарил.

Кардинал Улеи, вуйчо на Даунби и дясна ръка на крал Хенри VIII, възлага на племенника си да открие престъпника. На път към Лондон Даунби и Шалот трябва да вземат със себе си и сър Едуард Трокъл, някогашен придворен лекар.

Но когато двамата пристигат 6 самотната къща на стария лекар, откриват трупа му във вана, пълна с кръв. Роджър Шалот е изпълнен с лоши предчувствия, но никой не може да се противопостави на кралската воля - Бенджамин и Роджър заминават за Флоренция, за да открият кой е убиецът на франческо, да предадат тайно съобщение на кардинал Джулио Медичи и да отведат един флорентински художник със себе си в Англия.

Задачата изглежда изпълнима - но действителността се оказва убийствено рззлична...
„Увлекателна историческа мистерия... Шалот е великолепен образ, блестящ мошеник и самохвалко, типичен за епохата на Тюдорите

Таймс

о1г
Категория › Исторически романи

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.