Сребърният лебед

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  16-5-2018
  •  69

Автор:Бенджамин Блек
Издателство:Intense
Страници:304
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789547830899 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Сребърният лебед / Бенджамин Блек

Сребърният лебед е забележителният втори криминален роман на ирландския писател Бенджамин Блек.

Дъблин, средата на 50-те години на XX век. Животът на Куърк, патолог с вкус към заплетени загадки, познат ни от Кристин фолс, вече не е същият. Жената, която е обичал, е мъртва; мъжът, от когото се е възхищавал, е на смъртно легло; дъщерята, която упорито е отказвал да признае за своя, все още не иска да го приеме за свой баща.

Куърк получава неочаквано телефонно обаждане от отдавнашен познат, който го моли да не извършва аутопсия върху тялото на мъртвата му съпруга. Патологът надушва интрига и, както винаги, не успява да й устои. Постепенно се оказва замесен в сложна плетеница от измами, неочаквани обрати и тайни, които е най-добре да останат забравени.

Кой се крие зад убийството и се опитва да го маскира като самоубийство?

Кой застрашава живота на дъщерята на Куърк? Кой е готов да изнудва и кой да убива...

Ще излязат ли наяве отговорите?

Главният герой се заема с поредната главоблъс-каница, разчитайки на интуицията, логиката и случайността. Градусът на интригата се повишава от еротични фотографии, тайнствени лекове и източни учения, а няколко съдби се оказват обвързани в тази хипнотична, причудлива и напрегната история.

С неповторимата атмосфера на дъблинските улици, с психологизма и нюансите на своебразното, завладяващо писане, Сребърният лебед категорично печели на Бенджамин Блек място сред авторите на първокласни и опасно пристрастяващи интриги. - The Observer

Сребърният лебед повдига два основни въпроса: първо, дали авторът на криминални романи Блек е толкова добър, колкото и носителят на наградата „Букър“ Джон Банвил? И второ, дали Сребърният лебед отговаря на високо вдигнатата летва от Кристин фолс? Критиците са единодушни в утвърдителните отговори. - The Guardian
ДЖОН БАНВИЛ, пишещ под псевдоним БЕНДЖАМИН БЛЕК, е роден през 1945 г. в Уексфорд, Ирландия. Живее в Дъблин. Има опит като журналист и драматург. Романите му са спечелили много отличия, включително наградата „Букър“ през 2005 г. за „Морето“. Сред най-популярните му книги са „Доктор Коперник“, „Кеплер“ и „Мефисто“.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

o1s

Категория › Криминални романи

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.