Любовта и Луи XIV. Жените в живота на Краля-Слънце Антония Фрейзър

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-5-2018
  •  53

Автор:Антония Фрейзър
Издателство:Ера
Страници:412
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789549395785 Тегло (гр.): Формат: 150 / 205 Състояние: Мн. Добро
Любовта и Луи XIV - Жените в живота на Краля-Слънце. Антония Фрейзър

ЛЮБОВТА и ЛУИ XIV / ЖЕНИТЕ В ЖИВОТА НА КРАЛЯ-СЛЪНЦЕ
Самопровъзгласилият се за Крал-слънце Луи XIV управлява най-славния и екстравагантен двор през седемнайсети век в Европа. Дневници и писма, за пръв път излезли на бял свят, са основата, на която Антония Фрейзър гради жива и динамична картина на френския двор в отминалата епоха от 1643 до 1715 година.

Авторката надниква отвъд добре познатите факти за живота на Луи XIV и не само детайлно проследява отношенията между Краля-слънце и жените в неговия живот, но улавя и духа на епохата. Романтичните увлечения и чисто плътските наслади с различни благородни дами (характерен белег за темперамента на краля) са преплетени с политически интриги и религиозни проблеми.
В /гЛюбовта и Луи XIV"Антония Фрейзър възкресява кипящия от живот Версай в пълния му блясък, динамично и исторически достоверно.
Антония Фрейзър е носител на редица награди, председател на Съюза на писателите във Великобритания и автор на редица романизирани биографии на известни исторически личности като Хенри VIII и Мария Антоанета. Способността ù да съживява важни исторически фигури в своите книги е причина Асоциацията на историците да я награди с медал „Нортън Медикот*

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

о1л
Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.