Да раснеш на топло

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-5-2018
  •  50

Автор:Андрей Рубанов
Издателство:Колибри
Страници:495
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN:9789545296048 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Доброо
Да раснеш на топло: Затворнически роман / Андрей Рубанов

„Прибраха ме рано сутринта на 15 август 1996 година."

Рубанов ни праща зад решетките още с първото изречение. За да ни преведе през изпитанието, наречено „лишаване от свобода". Заедно с автора ще узнаем може ли човек да остане свободен в затвора, може ли да устои на система,измислена, за да го смачка, какво прави приятен живота на топло и непоносим живота извън него. Преди ареста за пране на пари и измами героят - млад банкер, е имал всичко; след 3-годишен престой в следствените изолатори „Лефортово" и „Матроска тишина" излиза съвсем друг човек, беден като просяк.

„В нашата богоизбрана страна всеки десети мъж е бил в затвора, е в затвора или се готви да влезе в затвора" - казва Андрей Рубанов за първите 15 години на руския капитализъм. Книгата му се смята за едно от големите литературни открития през последните години, влиза в шортлистата на литературната награда „Национален бестселър" и правата за екра-низацията й са откупени от една от водещите кинопродуцентски компании.

В голяма степен тя е автобиографична - авторът е бил строителен работник, журналист, работил е в банки и е играл на фондовата борса.

Цена 16.00 лв.

Здраво книжно тяло, много внимателно прочетена книга.

о1д


Категория › Трилъри

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.