Истината за атентата срещу Йоан-Павел II

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-5-2018
  •  60

Автор:Румяна Угърчинска
Издателство:Милениум
Страници:422
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789545150050 Тегло (гр.): Формат: 150 / 205 Състояние: Мн. Добро
Истината за атентата срещу Йоан-Павел II - Разследване продължило 10 години / Румяна Угърчинска

Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

ИОАН-ПАВЕЛ II

На 13 май 1981 г. на площад „Св. Петър“ в Рим отекват изстрели. Папа Йоан-Павел II рухва пред очите на хилядното множество. Така се слага началото на най-острия пропаганден сблъсък в Студената война между Изтока и Запада и на най-голямата загадка на столетието.

Кой и защо организира покушението? Кой е насочвал и подпомагал терориста Али Агджа? Колко са били стрелците? Два или три изстрела? Кой създаде „българската следа“?

Дори четвърт век по-късно тези въпроси са опасни. Много от участниците в събитията са убити или починали при съмни* телни обстоятелства, други предпочитат да забравят, а архивите и на Изток, и на Запад са все така скрити зад седем печата.

В търсене на отговорите френската журналистка от български произход Румяна Угърчинска пътува до Рим и Истанбул, София и Вашингтон, Франкфурт и Анадола, среща се с бивши и настоящи агенти на ЦРУ, КГБ, ДС, на френските и италианските служби, с магистрати и мафиоти, с духовници и терористи. Записва сензационни изповеди и се сдобива с експлозивни документи. Нейното смело и обективно разследване, напрегнато и увличащо като трилър на Гришам, но с истински герои, хвърля за първи път ярка светлина върху един грандиозен заговор, в който България изглежда е избрана за изкупителна жертва на могъщи сили от двете страни на Желязната завеса...
Румяна Угърчинска е разследващ журналист. Преподава в Парижкия институт по криминология. Сътрудничи на големите френски печатни и електронни медии. Автор е на издадените във франция книги „КГБ и компания на щурм към Европа“ (2005), „Истината за атентата срещу Йоан-Павел II” (2007) и „Газовата война. Заплахата от Русия“ (2008).

Цена: 15,99 лв.

о1и
Категория › Книги с автограф

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.