Спомени за Емилиян Станев

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-5-2018
  •  58

Автор:Сборник
Издателство:ЛиК
Страници:354
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789546077455 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Спомени за Емилиян Станев / Съставител - Радка Пенчева, редактор - Христо Медникаров

Великия български писател Емилиян Станев (1907-1979 г.). Годишнината е включена в списъка за чествания на ЮНЕСКО.

Спомени за Емилиян Станев е сладкодумна и искрена книга, събрала в себе си спомените на такива личности като Йордан Радичков, Николай Хайтов, Радой Ралин, Тончо Жечев, Дончо Цончев, Павел Матев, Любен Дилов, Владимир Свинтила, Йордан Василев, Владимир Зарев, Светозар Игов, Въло Радев, Никола Корабов и много други. В сборника са включени разказите на негови съученици от гр. Елена и приятели от различни периоди на живота му.

Това е изпълнена с аромата на спомена книга, която ни разкрива - без идеологически клишета и политическа цензура - истинския Емилиян Станев: велик български писател, получил световно признание приживе, силна личност, страстен ловец, написал най-прочувствените анимали-стични разкази в българската литература, ценител на красотата, познавач на човешката душа.

Пред нас оживява пълнокръвна картина на културния ни и социален живот от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, което превръща тази книга в безценно свидетелство на една епоха.

Спомени за Емилиян Станев е рядка и ценна книга не само заради разказите на не по-малко ярките му съвременници, тя е отдаване на почит на големия български писател, за да запазим спомена за него жив в сърцата си.

15 лв.

о1с


Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.