Месия. Гор Видал

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-5-2018
  •  135

Автор:Гор Видал
Издателство:Фама
Страници:269
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789545973505 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Месия / Гор Видал

Библиотека "Класика".

ГОР ВИДАЛ, МЕСИЯ
Харизматичният Джон Кейв е един от многото проповедници, подвизаващи се в САЩ. Учението му - че смъртта е далеч за предпочитане пред живота - първоначално набира малцина последователи. Ала когато бива подпомогнато от масирана телевизионна кампания и подплатено от „теология”, сътворена от историка Юджийн Лутер, посланието на Кейв завладява тълпите и полага основите на нова религия, която бързо взема връх над християнството и исляма. Събитията съвсем излизат от контрол когато теорията за .доброволната смърт” се превръща в доктрина и дневен ред за печелещата милиони корпорация на Кейв...
„Месия” е ужасяващо убедителна творба, смесица от сатира и пророчество. Видал обръща наопаки християнската митология, за да създаде религия, базирана на смъртта; но плашещото в случая е това, че ни кара да повярваме не само в способността на западната цивилизация да се примири с подобна религия, но и с по-лошото - да я сътвори.

Елизабет А. Лин

"Месия" има едно качество, което обикновено липсва в антиутопичните романи - внушението, чувството, че описаните случки по своята същност са истинни.

Деймън Найт

С изобретателност и остроумие Гор Видал се присмива на човешкото лековерие и глупост. Резултатът е брилянтна сатирична фантазия.

Sunday Times

Цена 14.00 лв. 
Категория › Чужда проза

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.