Аз, графинята. Киносценарий

  • 1 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-5-2018
  •  92

Автор:Реймонд Вагенщайн, Петър Попзлатев
Издателство:Колибри
Страници:143
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789545295546 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Аз, графинята - Киносценарий. Реймонд Вагенщайн, Петър Попзлатев

Здраво книжно тяло, без забележки в текста, позахабени корици. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Този филм разказа случки от живота на Сибила М., градска легенда, известна още с прякора Сиси Графинята. Повечето хора, за които този прякор е понятие, я помнят като една от първите популярни наркозависими от „хипарското“ нреме в България. Дали наистина е била наркозависима, е друг въпрос. Медицината така и не разбра. Важното е, че я помним като една от най-колоритните жени в своята среда и време.

Сибила М. мечтаеше някой да разкаже живота й и да направи филм от този разказ. Филм, в който тя да е звезда, както е била звезда сред хората, които са я заобикаляли. Легендата за Сиси на филмова лента. В многобройните - истински и измислени - истории, които ни е разказвала, търсехме да открием не доколко са верни или не, а доколко могат да бъдат метафора за времето, в което живееше едно поколение от 60-те и 70-те години на миналия век. И в никакъв случай не се отнасяхме към нея като към „маргинал“, „фукла“, „луда“, за каквато мнозина я смятаха, а по-скоро като към жена-символ, която е имала щастието или нещастието да се превърне в легенда. И която с цялата си противоречива личност и поведение по някакъв начин символизираше копнежа към свободата в едно общество, което не обичаше свободата. Написахме сценария преди двайсет години с вярата, че защитаваме този копнеж.

Сиси изживя живота си с неимоверна лекота, въпреки че върху нея се стовариха всички неприятности, които системата можеше да измисли. Към нея тя се отнасяше с ирония и само-ирония. Беше предпочитана компания заради откровените си и смели коментари, заради живописните, ярки и трагикомични преживявания, които я съпътстваха, заради самородния талант, на който се опитахме да станем съпричастни.

о1а

Категория › Драматургия

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.