Червеният април

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-5-2018
  •  77

Автор:Сантяго Ронкалиоло
Издателство:Унискорп
Страници:317
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Червеният април. Сантяго Ронкалиоло / Роман

Серия "Литературни звезди".

Здраво книжно тяло, без забележки в текста, позахабени корици. Безплатна доставка над 50.00 лв.
Цена 15.00 лв

Бележка на автора
Методите на действие и на нанасяне на удари от сендеристите, описани в тази книга, както и стратегиите на борба срещу подривната дейност посредством разследване, съдебно гонение, изтезаване и обявяване на хора за безследно изчезнали са действителни. Много от диалозите на героите в романа всъщност са извадки от сендеристки документи или от досиета с показания на терористи, служители или представители на Въоръжените сили на Перу, взели участие в конфликта.

Дните от Страстната седмица през 2000 година и описанието на тържествата, свързани с нея, също са действителни. При все това всички литературни герои, както и повечето ситуации и места, споменати тук, са измислени, а вмъкнатите действителни факти са извадени от своя контекст, като място, време и смисъл. Този роман, както всички останали, разказва една история, която би могла да се случи, но авторът й не удостоверява, че в действителност събитията са се развили точно така.

Изказвам специална благодарност на Пабло Лохман, Диего Саласар, Хуан Осио и Хорхе Виляран за това, че изчетоха оригинала и дадоха ценни идеи и предложения.Категория › Чужда проза

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.