Червено злато

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  3-5-2018
  •  218

ПРОДАДЕНА

Автор:Людмила Филипова
Издателство:Сиела
Страници:287
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789542800606 Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Мн. Добро
Червено злато. Людмила Филипова

Червено злато е вторият роман на Людмила Филипова, Дебютната и ннига Анатомия на илюзиите само за месеци се превърна в един от най-продаваните български романи за 2006 г. Авторката се наложи като писател, който добре умее да съчетава документалното с художественото, като превръща скандални, малко известни факти във вълнуващо четиво.

Вторият роман на Людмила Филипова всъщност е филм. Не само със стремителното действие на два континента, отчетливите епизоди, сюжети и яростни образи, филм е най-вече защото облича с думи водопад от лица, които ни преследват, тревожат, карат ни да се срамуваме и да побесняваме вече осем години. В този смисъл,Червено злато" подлага на изпитание смелостта ни да се сблъскаме челно с образи, които - банализирани от телевизионните новини -сега се изправят плътни, ярки и раняващи и най-притъпената съвест.

Любен Дилов-син
Разрушените човешки съдби, останали по пътя на големите конспирации, голямата политика и големите пари, обикновено са без значение.

Защото интересите нямат душа.
Тази книга прави опит да надникне в битието на Хората извън Интересите. Емоционално и тъжно.

Миролюба Бенатова
Гшма опасност те дебне, докато четеш "Червено злато". Основният риск е когато несъзнателно преминеш онази незабележимо тънка червена линия, която разделя измислицата от действителните факти, описани в тази книга. Аз лйчно трябваше ра няколко пъти да спирам четенето ц да се самоубеждавам, Че не всичко разказано се е случило в действителност. Защото все-пак става дума за един роман, макар и твърде реалистично написан. На места обаче,Червенр злато" звучи толкова истинно, че те кара да се ощипеш, за да си сигурен, че либийският кошмар не се случва на теб самия. Прочетете тази книга, за, да разберете задължителната част от истината около СПИН скандала в Бенгазу - една зловеща история, която за нещастие засегна и нас българите.

Георги Милков

о1чВсе още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.