Една седмица в рая

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  2-5-2018
  •  160

Автор:Златко Енев
Издателство:Колибри
Страници:195
Корици:Меки
Година:2004
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Една седмица в рая. Златко Енев

Златко Енев е роден през 1961 година в Преслав. През 80-те години следва философия в Софийския университет. От началото на 90-те години живее и работи в Берлин, където притежава малка фирма, специализирана в областта на кни-гооформлението. Женен е, баща е на две деца.

"Една седмица в рая" е третата му книга, издадена в България.
Попаднали в Берлин за пръв път след падането на стената, тримата герои на този кратък роман преживяват множество смешни и тъжни приключения, но може би най-важното, с което те се сблъскват, са въпросите.

Въпроси като: Кои мислим, че сме ние? Къде е нашето място в Европа и света? Какво ни прави уязвими? Или може би силни? Интересни? Особени?

Отговорите, както сигурно можете да си представите, понякога звучат не особено ласкателно, но - поне в очите на автора -те винаги са истински.

Впрочем нека дадем думата на самия него:

Невъзможното, казват, било просто форма на възможното, разпростряна в отрязък от време, необозрим за нашите очи. Което - и в това е надеждата ми - тече понякога бавно, а друг път бързо, много по-бързо, отколкото можем да си представим. Тъй че, скъпи ми българи, нека бъдем реалисти и мислим по-често за невъзможното. Кой знае, може би точно в това - и единствено в това - се състои нашият шанс най-сетне да направим от себе си онова, което всъщност сме.

Знае ли човек?

о1е

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.