Да правим бизнес като Amazon.com

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  23-4-2018
  •  202

Автор:Ребека Сандърс
Издателство:Сиела
Страници:208
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Да правим бизнес като Amazon.com / Ребека Сандърс

СЪДЪРЖАНИЕ
-♦-
Предговор: Като Сам Уолтън за мрежата............................9

Като основател и главен изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос е пионер в електронната търговия. Неговият опит от стартирането на Amazon досега предлага задълбочен поглед към развиването на бизнес в мрежата, включително и капаните по пътя към печалбата. Прочетете десетте стратегии, на които се основава Amazon.

Едно: Живейте и дишайте с електронната търговия........35

Безос е добре запознат с мрежата, когато основа Amazon, повече, отколкото някои предприемачи или корпоративни директори, които дойдоха след него. Но оттогава пейзажът в мрежата се промени. Въпреки това интернет е все още стихията на Безос и той проправи много нови пътеки, макар че натискът от конкуренти, снижаване на акциите на дотком компаниите, вълненията на инвеститорите и технологичните промени възпрепятстваха пътя му.

Две: Наемайте служители и се старайте те да са доволни и всеотдайни....................................................................................47

За да покаже по-ефикасна Amazon пред финансовата общност, се налагаха съкращения на персонала, намалени печалби и аут-
1 Самюъл Мур Уолън (1918-1992), основател на Wal-Mart и Sam’s Club, патриарх на семейство Уолтьн - едно от най-богатите семейства в света (б. пр.).

6 ДА ПРАВИМ БИЗНЕС КАТО AMAZON.COM
сорсинг, всички дейности, които подкопаваха усещането за общност, което символизираше кибермагазина при неговото стартиране и доведе до сериозни усилия на персонала да обедини компанията. Безос бе казал, че ако трябва да изпадне в затруднения или да види как Amazon се проваля, предпочита да изпадне в затруднения. Но това промени неговия имидж като „г-н Приятния“.

Три: Фокус.................................................................................69

Бизнесът на Amazon се промени драстично от стартирането на кибермагазина. Като че ли се насочи към това да стане платформа за други кибермагазини, а не най-голямата книжарница в света или най-голямата книжарница в мрежата. Има много малки, разсейващи проблеми, но Безос има ясна цел, която му позволява да извърши триаж, когато се налага.

Четири: Регистрирайте сайта като търговска марка.......83

От киберслуховете през интегрирани маркетингови усилия до показване на това, че зад всеки имидж се крие работа, Безос е изградил марка, която е добре позната във и извън мрежата.

Пет: Наберете и задръжте клиентите, като им предложите ценности.............................................................103

Amazon е оценен като най-добрия кибермагазин въз основа не само на съдържанието (забавно и информативно) на сайта, но и на предлаганата услуга (сигурна и гарантирана доставка). По тази причина уеб търговците желаят да си партнират с Amazon за разработка на сайта и помощ с логистиката. Но философията на Amazon за клиенто-центризъм не означава, че и в Amazon не са допускали грешки.

Шест: Развийте непобедима логистика.............................121

Успехът на Amazon може би се дължи повече на инфраструктурата му, включително дистрибуторската мрежа в цял свят, отколкото на разнообразието от предложения и съдържание на Съдържание в сайта. Но необходимо ли е Amazon да притежава инфраструктурата или може да я даде на външни фирми?

Седем: Останете във форма.................................................139

В ранните етапи от историята на Amazon парите отиваха за разширение. Сега пестеливостта е от критично значение, за да може фирмата да спази обещанието на Безос пред финансовата общност да постигне печалба до края на 2001 година. Каква е вероятността?

Осем: Приложете технологиите..........................................155

Да, Безос и Amazon патентоваха технологията 1-Click ™. Но фирмата не спря дотук с разработването или придобиването на технология, важна като предимство пред конкуренцията онлайн.

Девет: Иновация и просветена адаптация.........................173

От подобрения в приветстващия екран до промени в процесите, нови предложения, стратегически смени и нови бизнес модели, такива промени са съществени ходове срещу конкуренцията, за задоволяване очакванията на клиентите, разрастване и печалби.
Десет: Растете с най-добрите................................................187

Безос е използвал съюзници, партньорства и придобивки за разрастване на бизнеса на кибермагазина и бъдещи възможности.

Единадесет: А сега накъде?..................................................203
Какво е бъдещето на Amazon? Какво е бъдещето на кибермага-зините? Какво е бъдещето на мрежата? Коментари на анализатори и бизнес лидери.Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.