Сага за Виктория

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  14-4-2018
  •  140

Автор:Цецка Бончина
Издателство:Орбел
Страници:163
Корици:Меки
Година:2010
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Сага за Виктория. Цецка Бончина

Щастлива авторка е нашата землячка Цецка Бончина. В пианобара на Столичната библиотека на площад “Славейков” в София тя устрои премиерата на шестата си поред книга “Veneficium Bulgaricus Сага за Виктория”. 

Творбата е посветена на най-свидното за един човек - майката. С много топлота и любов Цецка Бончина пише за своята свята майка. С изключителен патос за книгата при нейното представяне говори актьорът Вели Чаушев. Вълнуващо прозвучаха и рецитираните от него откъси от литературното произведение. 

Авторката беше поздравена от кмета на нейното родно село Гаганица Емил Първанов и от съселянина и Тодор Левашки. Китка народни песни поднесе и вокалната група от самодейци в Гаганица, сред които бе и героинята на книгата. Емоционално приветствие отправи и народната певица Янка Рупкина. 

Посвещавам на майка ми Виктория и обремененото със съдбовност нейно поколение - последните мъдреци и крепители на моралните ни устои в началото на третото хилядолетие - каза авторката, отговаряйки на поздравленията.

о1.с


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.