Акушерство и гинекология

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-4-2018
  •  76

ПРОДАДЕНА

Автор:Колектив
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:605
Корици:Твърди
Година:1990
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 215 Състояние: Мн. добро
Акушерство и гинекология. Учебник за институтите за подготовка на здравни кадри със средно специално образование / Учебник за акушерки и фелдшери. Трето издание, под редакцията на проф. Георги Стоименов

ПРЕДГОВОР КЪМ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ
Акушерството и гинекологията като една от най-динамичните и сложни научни дисциплини се развива бързо. Това налага нови, големи изисквания към акушерските кадри — по-висока специална квалификация, внедряване на нови методи за изследване на бременната жена, съвременен подход към родилката, новороденото и гинекологично болната.

В третото преработено издание на учебника са разгледани проблеми, свързани с оказването на цялостна акушерска и гинекологична помощ, като материалът е съобразен с подготовката на бъдещите акушерки. Дава им се възможност да се запознаят с особеностите на акушерския труд във всички етапи на акушеро-гинекологичната помощ — в женските консултации, в стационарните заведения и при домашни условия.

Учебникът е разработен от специализиран колектив от акушер-гинеколози — клинични работници и преподаватели във висшите и средните медицински учебни заведения.
ПРОФ. Г. СТОИМЕНОВ

Много внимателно използван учебник.


Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.