Хирургия. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-4-2018
  •  63

ПРОДАДЕНА

Автор:Колектив
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:492
Корици:Твърди
Година:1990
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 215 Състояние: Мн. добро
Хирургия. Учебник за институтите за подготовка на здравни кадри със средно специално образование

Авторски колектив: ® Стефан Стефанов, Белов, Николай Борисов, Василев, Ганчо Ружев, Ганчев, Иля Иванов Генов, Янко Петров Добрев, Васил Петров Иванов, Кольо Василев Кожухаров, Генчо Димов Кръстинов, Васил Спасов Маринов, Николай Костадинов Минков, Пегър Костов Минков, Николай Георгиев Николов, Андрей Георгиев Пиронкоп, Светослав Николов Седлоев, Андрей Христов Симеонов, Тодор Господинов Стоянчев. Георги Андреев Тенев, Тодор Михайлов Тодоров, Йовчо Боянов Топалов, Георги Христов Цеков, Благой Филипов Шиндарски, Петър Николов Чалъков, 1981, 1990.

с/о Jusautor. Sofia

ПРЕДГОВОР КЪМ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ
Второто издание на учебника по хирургия е осъвременено с редица постижения на хирургичната наука и е предназначено за институтите за подготовка на здравни кадри със средно специално образование. В него се разглеждат въпросите на общата и специалната хирургия, като се обръща по-голямо внимание на етиологията, клиниката и диагнозата. За оперативното лечение на хирургичните заболявания се дават сравнително по-малко данни. Отделя се по-голямо внимание на грижите за болните преди и след операция. Учебникът е обогатен с редица нови диагностични и лечебни методи.

Ние смятаме, че при съвременното развитие на хирургията с много профили и редица отделни хирургични специалности е трудно да се познават всички новости в отделните профили на хирургията.

В учебника са дадени големите постижения на нашата хирургия, а също и постиженията на хирургичната наука в СССР и на някои западни страни.

Ние ще бъдем много благодарни, ако читателите ни отправят някои критични бележки, които ще ни помогнат да отстраним допуснатите слабости и да псдсбрим още учебника по хирургия.

Проф. Г. Кръстинов

Внимателно използвана книга.
Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.