Учебно кино

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-4-2018
  •  65

Автор:Д. Павлов, Л. Обретенов, А. Копчев
Издателство:Техника
Страници:341
Корици:Твърди
Година:1978
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 160 / 230 Състояние: Мн. добро
Учебно кино: Създаване и използване на учебни филми.  Димитър Павлов, Любомир Обретенов, Атанас Копчев

Книгата представлява първи опит у нас да се обобщи и систематизира процесът на създаването на учебния филм.

Детайлно са разгледани всички въпроси, свързани със създаването на филма — като се започне от подбора на тематиката, кинокамерата и филмовата лента и се свърши с режис ьорското и операторското майсторство

С не по-малка задълбоченост са разгледани въпросите, отнасящи се до използуването на филмите в процеса на обучението — по теория, лаборатория, практика, при извън-класната дейност и т. н. Без да се дават готови рецепти, множеството специално подбрани конкретни примери дават възможност за творчески подход в учебно-възпитателната работа.

Всички примери са взети от български учебни филми на Института за учебно-технически средства при Министерството на народната просвета. Филмовите снимки са кадри от учебни и научно-попу лярни филми, произведени в Студията за научно-попу лярни филми под режисурата на Любомир Обретенов.

Книгата е предназначена за учители, ръководители на школи, курсове, семинари и др., както и за професионалисти и кинолюбители, членове на киноклубове, кино-групите към учебните заведения, заводите, научноизследователските институти и др.

Тя представлява интерес и за любознателния читател, който желае да разшири своите познания в областта на киноизкуството.
Отделните глави са разработени от авторите, както следва:

Димитър Павлов — глава I, II; т. 2 на гл. XII: т. 1 а. «Общи положения», 2. 3, 5а на гл. XIII и т. 1 на гл. XIV. Любомир Обретенов — глава III, IV, V, VI, VII, VIII и IX Атанас Копчев глави X, XI; т. 1 на гл. XII; т. 1 б «Конкретни примери», 3, 4, 5 6 на гл. XIII и т. 2 на гл. XIV.

о1Категория › Техническа лит.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.