Обща и неорганична химия

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-4-2018
  •  203

Автор:М. Генчев
Издателство:Техника
Страници:621
Корици:Твърди
Година:1979
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Обща и неорганична химия. Младен Генчев

Учебникът е предназначен за студентите от ВХТИ—Бургас, и е развит в съответствие със съдържанието на -учебната програма в две части.

В първата, теоретичната част са разгледани по-важните теории относно строежа на веществото, периодичната система, химичните процеси и др. Въпросите за строежа на атома и химичната връзка са изложени от класическо и от съвременно гледище, като в качествена форма са застъпени основните представи на квантовата механика. Сравнително по-широко място е отделено на теорията за електролитната дисоциация, протолит-ните равновесия и съвременните теории за киселините и основите.

Във втората, специалната част са разгледани химичните елементи и съединения, като особено внимание е отредено на употребата им. С това се дава по-завършена представа за неорганичните вещества и значението им за различните клонове на промишлеността и техниката, медицината, бита и др.

Книгата може да се ползува като учебно помагало и от студентите от други висши учебни заведения, в които се изучава химия. 
Тя може да служи и като справочно ръководство за специалистите, които работят в областта на химията.

(§) МЛАДЕН ГЕНЧЕВ, 1979 С/О JUSAUTOR, SOFIA

о1

Категория › Химия

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.