Олимпиада по математика за средношколци

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  22-3-2018
  •  212

ПРОДАДЕНА

Автор:Сборник
Издателство:Министерство на народна просвета
Страници:97
Корици:Меки
Година:1976
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Олимпиада по математика за средношколци

Тази брошура е своеобразен отчет за една част от дейността на екипа от сътрудници на Единния център за наука и подготовка на кадри по математика я механика по подготовката н провеждането на олимпиадата по математика за средношколци през 1976 г. В разред I a II тя съдържа част от задачите (и решенията им), разгледани при подготовката на националния олимпийски отбор на XVIII международна олимпиада по математика за средношколци. Тук намериха място както задачите от трети и четвърти кръг на вътрешната олимпиада, така и задачите от трите контролни работи, проведени по време на подготовката на националния олимпийски отбор. Поместени са също така условията и решенията на задачите, които международното жури на I7III международна олимпиада по математика избра в предложи на участниците за решаване (по-подробна информация за представянето на България в тази олимпиада може да се почерпи от пети брой (1976 г.) на сп. "Математика").

Появата на тази брошура не отнема правото на авторите на някои задачи да ги публикуват на друго място.

Централната комисия по провеждането на олимпиадата наказва благодарност на Даринка Маринова и Бойка Петкова за съществения им принос в издаването на този материал.

Комисията счита, че настоящата броиура може с успех да бъде използуване при подготовката на учениците от средните училища за участие във вътреаната в международната олимпиада по математика.
ЦЕНТРАЛНА КОМИСИЯ ПО ПРОВЕЖДАНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА

о.1.б.з
Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.