Средна гора. Пътеводител

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  17-3-2018
  •  254

ПРОДАДЕНА

Автор:Георги Г. Данов
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:199
Корици:Твъди
Година:1971
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 125 / 195 Състояние: Мн. Добро
Средна гора Пътеводител. Георги Данов + налична карта на планината (извън книгата), обикновено липсва.

ПРЕДГОВОР КЪМ II ИЗДАНИЕ
През последните десетина години в Средногорието настъпиха много промени. Има нови хижи, язовири, прокарани са нови пътища, възстановени са партизански лагери и землянки, на много лобни места са издигнати паметници, открити са и се разработват рудни находища, утвърдиха се нови маршрути и др. Всичко това наложи преиздаването на пътеводителя. При второто издание са положени усилия да се отразят всички промени, доколкото това е възможно, като през годините са обходени повечето от обектите и маршрутите.

При второто издание пътеводителят се раздели на три части: I. Физикогеографски бележки, II. Туристически обекти и маршрути и III. Справочник. Почти всички от старите маршрути са преработени. Описани са нови обекти и маршрути. Общо пътеводителят съдържа описание на 33 по-важни туристически обекта, 110 основни маршрута и много варианти, дадени са бележки за изходните пунктове, приложени са маршрутни скици и снимки в текста.

Справочникът съдържа 12 раздела за по-известните върхове, реки, язовири, минерални бани, градове, летовища, исторически места, лобни места и паметници, обекти, включени в 100-те национални туристически обекта, хижи, заслони и жп гари, изходни пунктове за Средна гора, което вярваме ще представлява интерес за читателите.

И при новото издание се срещнаха много затруднения при уточняване имената на местностите по маршрутите. Надяваме се, че това издание ще бъде още по-добро помагало за туристите при пътуването им за изучаването и опознаването на нашето китно Средногорие.

При това с голяма благодарност ще приема всяка забележка и препоръка, която те и всички читатели биха ми дали за пътеводителя.
София. 17. IX. 1970
Авторът

Категория › Пътеводители

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.