Математически справочник

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-3-2018
  •  257

Автор:Боряна Дачева Милкоева
Издателство:Вега 74
Страници:212
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789548101097 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Математически справочник: Важен за успеха на всички ученици, кандидат-студенти и зрелостници. Боряна Милкоева

ПРЕДГОВОР
Основната цел на книгата "Математически справочник" е да представи на учениците, кандидатстващи в езикови, математически гимназии и техникуми, на зрелостниците и на кандидат-студентите по-пълна информация за математическите понятия, формули, графики, аксиоми, теореми, чертежи и таблици.

Предназначението на справочника е да подпомогне учениците от 1 до 12 клас в училище и тези, които се явяват на изпити, конкурси и олимпиади по математика - да повиши знанията им, за да могат свободно да изразяват своите логически идеи и замисъл при решаване на математическите задачи и най-добре да реализират индивидуалните си възможности и способности за постигане на желания успех.

Книгата е написана съобразно с най-новите, одобрени от МОН учебни програми j учебници по тази дисциплина, изучавана в 12-класното образование на българските училища и представя в кратка, но пълна и най-достъпна форма класическите области в еленентарната математика - алгебра и геометрия. В първите глави "Въведение в 2ритметиката и алгебрата ” и ”.Мерни единици. Въведение в геометрията ” е подреден гноеният курс по математика по класове - от 1 до 8 клас, а след това са разгледани всички, изучавани в средното образование елементарни функции, уравнения и неравенства : графичните им изображения и всички изучавани геометрични фигури с техните основни свойства. Навсякъде материалът е систематизиран според естествената логическа последователност на математическите определения, формули, аксиоми и теореми, т.е. от елементарното - към по-сложното. Съдържанието на справочника е обогатено, като са включени “Дискретна математика ”, "Статистика ” и "Аналитична геометрия в равнината ”, за да се задоволят всички ученици, които се нуждаят от основни или по -задълбочени знания. Направени са допълнения и за явяващите се кандидати за жестовете SAT I и SAT II по математика, така че информацията припокрива и целия значителен материал, преподаван в нашата страна и в чужбина.

Настоящият справочник ще улесни, стимулира, обогати и повиши интереса и инелегеннтостта по математика на читателите, които ще добият ново самочувствие и увереност за постигане на отличен успех при явяване на изпити и конкурси.

Изказвам своята искрена признателност на рецензентите доц. д-р Й. Кучинов, г-н В. Величков и г-н П. Недевски за ценните им компетентни препоръки, съвети и и забележки с цел подобрение и усъвършенстване на съдържанието на книгата.

Благодарение на всеотдайната, квалифицирана помощ, настойчивост и насърчение на издателя инж. Стоян Беев, книгата е обновена, допълнена  и разпространена в цялата страна, за да достигне до учениците, които ще имат най-голяма полза от нея. Математиката ще стане за учащите се лесна, достъпна и приятна наука, и те ще решават успешно всички видове задачи с радост и удоволствие.
От автора

ВАЖНО ЗА УСПЕХА НА ВСИЧКИ!
УЧЕНИЦИ, КАНДИДАТСТВАЩИ В ЕЗИКОВИ, МАТЕМАТИЧЕСКИ ГИМНАЗИИ И ТЕХНИКУМИ, ЗРЕЛОСТНИЦИ, КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ И СТУДЕНТИ

о.1.
Категория › Математика

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.