Солон рече

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-3-2018
  •  116

Автор:Йордан Иванчев
Издателство:Летера
Страници:275
Корици:Меки
Година:2011
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Солон рече: Роман. Йордан Иванчев

ИОРДАН ИВАНЧЕВ е един от най-талант-ливите съвременни български белетристи. Автор е на разкази, повести и на романите „Навикът да живееш", „Млади и добре опаковани", „Красив като смъртта"и др. Негови са сценариите на игралния филм „Съдията“, както и на редица детски анимационни филми. Най-нашумелият му роман „Цветовете на ужаса", е преведен на нидерландски, италиански и немски.

СОЛОН РЕЧЕ
Античната мъдрост, поднесена в едно модерно повествование
Чрез колоритни художествени индивидуалности Йордан Иванчев задава обобщен вариант на продължаващото нашенско „живеене по ръба"...

Един художествен свят, в който човек е разломен, похабен и отдавна непринадлежащ на себе си.

Здравко Дечев

Смешни, тъжни, мрачни, жалки и нечистоплътни пар-четии (абе, всичко си е в едно - въпрос на възприятие) из живота на неколцина тъпанари и една, дето се мисли за кучка. Което никак не й пречи да е тъпанарка, че и в повече от другите. Има и един, който никак не е тъпанар, само дето е най-простият от всички. В смисъл, че тъпанарите и кучката са образовани - всеки донякъде и според силиците си, а той никак. И за още две кучки става дума, но на тях само задниците им се мяркат из романа, тъй че не си струва да се говори за тях. Не само за задниците им. Изобщо. То и за останалите не си струва да се говори, но няма как. След като животът е населен с хора и всички те шляпат през лайната на живота, налага се.

Йордан Иванчев

Нечетена книга.

о.1.с.

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.