Кръг. Списание на младия японист. Бр. 5 / 2016

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  10-3-2018
  •  79

Автор:Бойка Цигова
Издателство:Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Страници:152
Корици:Меки
Година:2016
Броя:1
ISBN:1314-9539 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Кръг: Списание на младия японист. Бр. 5 / 2016

От Съставителите
КРЪГ/СПИСАНИЕ НА МЛАДИЯ ЯПОНИСТ е идеен проект, чиято цел е по-мащабно представяне и популяризиране на японската култура в България чрез съвместните усилия на студенти, докторанти и преподаватели японисти от СУ „Св. Климент Охридски“.

Сигналният брой на това първо по рода си профилирано печатно издание в България излиза през 2012 и поставя началото на създаване на годишна поредица. Брой 3 на поредицата е издаден през 2014 година като Сборник доклади от Първата конференция на студента японист в СУ «Св. Климент Охридски», посветена на 55-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония. На тази знаменателна годишнина бе посветен и Брой 4 на студентското списание.

Настоящият Брой 5 също е свързан с важно юбилейно събитие - 25-годишнината от създаването на специалност Японистика в СУ «Св. Климент Охридски». В отделни рубрики са включени курсови разработки на студенти от бакалавърската и магистърската програми по японистика, както и съобщения за колективни публични изяви, придружени с богат илюстративен материал, за проведени проектни дейности в специалността, анонси на текущи образователни програми и предстоящи събития през текущата 2015-2016 академична година.

Съставителите на списанието КРЪГ са убедени, че изданието съответства на интересите на студентите японисти да имат своя постоянна трибуна, която осигурява публичност на стремежите им да огласяват и споделят знания, резултати от първи изследователски стъпки в науката, умения в дискусионни обсъждания и постижения в самостоятелни аналитични проучвания. Списанието дава шанс на младите японисти да популяризират своите знания и постижения в специалността, които да ги стимулират в бъдещата им професионална реализация като специалисти в науката за Изтока в България и по света.

Надяваме се списанието КРЪГ да предизвика обществен резонанс в контекста на научните постижения на българската японистика.

Ст. б.з.

Категория › Периодични издания

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.