ХОББ - разказана за пациенти

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  10-3-2018
  •  47

Автор:Коста Костов
Издателство:Военномедицинска академия
Страници:156
Корици:Меки
Година:2005
Броя:1
ISBN:9549135942 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
ХОББ: разказана за пациенти. Коста Костов

Представеният от нас наръчник на пациента за хроничната обструктивна белодробна болеет е преработен “екстракт” от наскоро публикуваната моя книга “ХОББ. Ако има такава болеет”, предназначена за лекари. Любопитството на някои от мойте пациенти роди идеята за написване на този наръчник, предназначен за широката публика, проявяваща интерес към проблемите на медицината и по-специално - за боледуващите от ХОББ, които по наша преценка в България са не по-малко от 500-700000 души. Информацията е поднесена в достъпен, разбираем и практичен вид. За издаването на тази книга принос имат мои приятели, колеги и съмишленици.

Специалната ми благодарност е за моя дългогодишен приятел и колега д-р Димитър Калев за прецизната му редакторска работа и послеслова към книгата.

За Росица остава любовта ми.
За моите пациенти, чийто интерес е най-специалният повод за написаното - най-голямата ми признателност.
На всички читатели и колеги, които биха направили следващото издание на тази книга по-добро, ще бъда искрено благодарен.

---
Доц. д-р Коста Костов е началник на Клиниката по белодробни болести във Военномедицинска академия. Завършил е немска езикова гимназия в родния си град Бургас и Медицинския университет в гр. Варна през 1980г. Специалист е по военнополева терапия, вътрешни и белодробни болести. През 1992 г. специализира в Института по патология и в Университетската клиника по пулмология в Базел, Швейцария, където подготвя дисертация по проблемите на цитологията и имуноцитохимията на белия дроб при имунокомпромети-рани болни. През 1997 г. получава докторска степен, а от 2003 г. е доцент по белодробни болести.


---
Забележка* Здраво книжно тяло, незначителни следи от намокряне с вода, позахабени корици. Безплатна доставка над 50.00 лв.

о.1.Х

Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.