Парижката Света Богородица

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  9-3-2018
  •  272

Автор:Виктор Юго
Издателство:Отечество
Страници:506
Корици:Меки
Година:1987
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Мн. добро
Парижката Света Богородица. Виктор Юго. Нечетена книга.

Книгата е от поредицата "Библиотека за ученика".

ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА
Най-широка популярност Юго дължи на романите си. „Парижката света Богородица“ и „Клетниците“ спадат към най-много превежданите и преиздавани книги от XIX век до днес. Те са социални романи, изградени върху конкретен исторически фон, пронизани от дълбока човечност. В основата им лежи характерната за Юго тема за светлината, за постоянния антагонизъм между силите на нощта и деня, на доброто и злото.

От всички романи на Юго лъха твърдата увереност на поета, че целият свят се издига постеденно <ъм светлината, че всички същества се чувствуват привлечени от лъчите на тази светлина и че няма кътче в света, в което тя да не може да проникне.

Подложен от най-ранно детство на жестоки подигравки заради своята уродливост Квазимодо е озлобен и страни от хората. Единствено очарователната Есмералда проявява към него доброта и състрадание. Това събужда неподозирани чувства в душата му. От този ден нататък Гърбушкото е готов на всичко за младата циганка. Девойката открива, че външността често създава лъжлива представа за човека.

о.1.П.
Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.