Владимир Стойчев

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-2-2018
  •  96

Автор:Антон Антонов-Тонич
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:124
Корици:Меки
Година:1980
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 * 200 Състояние: Мн. добро
Генерал-полковник Владимир Стойчев. Антон Антонов-Тонич

Книгата съдържа снимков материал. 

Увлекателно и образно Антон Антонов—Тонич запознава читателите с живота и личността на генерал-полковник Владимир Стойчев. В книгата живее големият спортист, антифашист, военачалник, общественик и ръководител на спортното и олимпийското, движение в България. Авторът разказва много случки и събития, които разкриват обаятелния образ на генерал-полковник Владимир Стойчев.
© Антон Антонов — Тонич, 1980 с/о Jus autor, Sofia

***
Ако е необходим увод.
Предложението да напиша тази книга дойде (поне за мен) съвсем неочаквано и в един момент, бих казал, твърде конфликтен спрямо творческите ми планове. Въпреки това приех с удоволствие — веднага, без да се замисля. Защото генералът, спортистът, човекът Владимир Стойчев е преди всичко една голяма личност. Личност, която дълбоко уважавам и към която изпитвам още от дете огромни симпатии.

Знаех, че ще ми бъде много трудно — най-вече защото моят интерес и професионалната ми любознателност трябваше да надделеят над неговата пословична скромност. Известно е, че той най-малко от всичко обича да говори за себе си. Но бях длъжен да успея. Заради него, заради всички, които го обичат и уважават, и най-вече заради онези, които, възхитени от родо-любието и спартанската му жертвоготовност в името на народа, родината и спорта, биха последвали примера му за прослава на социалистическото ни отечество.
Авторът
Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.