Ястия с кайма

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-2-2018
  •  84

Автор:Мария Атанасова
Издателство:Булхерба
Страници:161
Корици:Меки
Година:2014
Броя:1
ISBN:9789549883800 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Отлично
Ястия с кайма. Мария Атанасова. Неизползвана книга. Нова

ЯСТИЯ С КАЙМА
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия. Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.

Класическото смесване в българската кухня е 60% телешко с 40% свинско месо. В чистата смес съотношението на белтъчини към мазнини е 2:1, а въглехидратите са по-малко от 1 процент.

Впечатляващо е колко много ястия в какви ли не комбинации на каймата с други продукти съществуват в балканската и световната кухня. При това вкусни и винаги изненадващи, защото всяка домакиня прибавя от себе си не само нужната щипка сол, но и различни подправки и най-важното — любовта си към кулинарията. Резултатът винаги са вкусни и неповторими ястия, които могат да се поднесат както във всекидневното меню, така и на празничната трапеза.

А ако имате проблеми с термичната обработка на каймата, свързана с пържене и скара на висока температура, може да ги избегнете с печене и готвене. В това отношение се предлагат изключително много рецепти с кайма за всеки вкус и здравословно състояние.

Нашите предложения ще обогатят домашния ви кулинарен рецептурник, за да имате в менюто си винаги вкусни, радващи окото и разнообразни ястия.


Категория › Готварски книги

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.