Съвременна българска енциклопедия в четири тома. Том 1-4

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-2-2018
  •  402

Автор:Колектив
Издателство:Елпис
Страници:3456
Корици:Твърди
Година:1993
Броя:1
ISBN:954557003Х Тегло (гр.): 5087 Формат: 175 / 245 Състояние: Добро
Съвременна българска енциклопедия в четири тома. Том 1-3, 4а-4б. - Общо 5 книжни тела (5 тома).

Уважаеми читатели,
ОБОБЩЕНА ИНФОРМАЦИЯ
Пред Вас е първият том на четиритомната съвременна българска енциклопедия. Тя е създадена върху богата традиция от енциклопедии: Българска енциклопедия на братя Данчови, Енциклопедичен речник на Брок-хауз - Ефрон, Енциклопедия Гранат, Хронологична енциклопедия на света на Елпис, но най-Вече в резултат на усилията на младия колектив "Елпис". Енциклопедията включва статии за култура, митология, религии, изобразително, музикално и архитектурно изкуство. кино, поп-, рок-, фънк-, и джаз музика, класическа музика, литература, философия, химия, физика, механика, астрономия, антропология. Военно дело. телевизия и спорт, както и биографии на световни и български дейни в развитието им, като обхваща периода до края на 1993 г.

Амбициите на издатели и автори са да създадат общодостъпна информация, освободена от политически и лични пристрастия, с което да са Ви от полза. Азбучният характер на енциклопедията позволява близкото съжителство на творци от различни епохи, но ние умишлено сме наблегнали на съвременността, имайки предвид. че читателят е запознат с фототипните издания на "Данчовата" и "Брокхауз" енциклопедии, които издадохме и които визират края на XIX и началото на XX век.

Предвиждаме издаването на останалите три тома да се осъществи до месец април 1994 г.(том II през януари 1994, том III през февруари и том IV В началото на април , 1994 г.).

Здрави книжни тела, внимателно използвани книги, безпроблемни за ползване още дълго време.


Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.