Анатомия и физиология на човека. Том 1

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-12-2017
  •  60

Автор:Б. Пирьова, В. Василев, С. Белчева
Издателство:Мнемозина
Страници:1995
Корици:Меки
Година:528
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): 725 Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
Анатомия и физиология на човека. Том 1. Minerva medica, Боряна Пирьова, Васил Василев, Стефа Белчева

ПРЕДГОВОР

Познанията за норма/тото устройство и функции на човешкото тяло са важна предпоставка за разграничаване на болестните отклонения на организма, за тяхното диагностициране и лечение. Ето защо с изучаването на анатомия и физиология започва овладяването на всяко равнище на медицинската професия.

За целите на обучението представянето в непосредствена връзка на анатомичните и физиологичните данни има безспорни предимства. Трудността от единното им преподаване идва от специализацията на двете дисциплини. Поради това, съобразявайки се с учебните програми, запазихме самостоятелността на отделните раздели, като същевременно ги подредихме по начин, който дава възможност за интегрирани познания. Прилагайки богат илюстративен материал, пие целяхме да улесним читателите в усвояването на многобройните факти.

Иска пи се да вярваме, че предлаганият учебник ще бъде полезен не само за учащите се, но и за много от техните преподаватели. За разлика от клиничните дисциплини, специализирана научна и педагогическа подготовка по анатомия и физиология се получава само в катедрите на висшите медицински институти. А по-голямата част от преподавателите работят извън тях.

В изложението си сме се стремели да бъдем кратки, но същевременно да включим най-важните, данни, които отразявате съвременните научни постижения и изискванията на многопрофилното полувисше медицинско образование. Ще бъдем благодарни на всеки, който с критичните си бележки допринесе за коригиране па пропуските и усъвършенстването на учебника. Благодарност отправяме и към издателската къща „Мнемозина”, която с акуратната си работа допринесе за съвременния вид на книгата.

Авторите

Забележка* Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано, има 4 двойни бели листа, но са ксерокопирани добавени. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Медицина и биология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.