Отвъд скритите спомени

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  14-12-2017
  •  359

ПРОДАДЕНА

Автор:Менис Юсри
Издателство:Бард, София
Страници:238
Корици:Меки
Година:2011
Броя:1
ISBN:9789546552617 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Отвъд скритите спомени: Пътуване към нашата истинска същност. Менис Юсри

Д-Р МЕНИС ЮСРИ
ОТВЪД СКРИТИТЕ СПОМЕНИ / ПЪТУВАНЕ КЪМ НАШАТА ИСТИНСКА СЪЩНОСТ

Тази книга е едно изследване на човешкото СЪЗНАНИЕ И ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КАК ДА ТРАНСФОРМИРАМЕ, това, което мислим, че сме, И ДА ОТКРИЕМ своята вътрешна истина.

„ Силна и позитивно въздействаща книга, представена на читателя с проникновение и съчувствие. Онова, което я отличава от мно-усеството подобни книги, са десетките години практически опит на д-р Юсри с хиляди хора с всякакъв произход от целия свят. Това не е просто теория - всичко е изпробвано, проверено... и действа. "

Дани Рамплинг

Това изследване на човешкото съзнание е разделено на две части. Първата разглежда конфликта между нашите намерения и онова, което постигаме, и ролята на социалния ни мозък, който ни прави тези, за които се мислим, защо схващанията и възприятията ни са по-силни от реалността и връзките между тях и паметта. Втората част представя лечебния процес на д-р Юсри и включва упражнения и техники, предназначени да ни помогнат да разкрием скритата си памет и да намерим истинската си същност.

Д-р Менис Юсри е основател и водещ фасилитатор на фондация „Същност", Великобритания. Роден е и е израснал в Кайро, а през 1974 г. се установява в Лондон. Като фамилен психотерапевт и психолог той е работил с десетки хиляди хора от цял свят и е разработил много практични, експериментални курсове по самоусъвършенстване. Д-р Юсри напуска поста си старши фамилен терапевт в Националната здравна служба след петнайсетгодишна работа там, за да се посвети на представянето на труда си пред по-широка публика чрез фондация „Същност“. В своята работа д-р Юсри черпи от опита си в областта на развитието на човешкия потенциал, социалните промени, културата, психологията, изкуството, психотерапията, духовността и академичните изследвания върху паметта, мозъка и невробиологията.

***
Д-р Менис Юсри

Още npegu ga се родим и като съвсем малки деца нашият опит със света и с родителите ни е оформил по начини, за които дори не подозираме.

В началото мозъкът ни не е бил достатъчно развит, за да разбере преживяванията ни, и затова те са останали в нашето подсъзнание. Днес, като възрастни, някои от реакциите ни в различни ситуации са продиктувани от миналото. Те са се превърнали в автоматични защитни рефлекси, които понякога ни пречат да постигнем онова, което желаем.
В „Отвъд скритите спомени“ д-р Менис Юсри разкрива мощните, невидими вълни на влияние, които определят нашите действия, обвързват ни с миналото и ни закотвят в настоящето. Той предлага прости, но ефективни упражнения, с които да определим как точно действията ни днес са свързани с преживяванията от ранното ни детство и с взаимоотношенията с родителите, както и с миналите поколения, историята и културата.
ISBN 978-954-655-261-7
78954655261

***
СЪДЪРЖАНИЕ,

Предговор 17

Първа част

Конфликгьт между нашите намерения и онова, което постигаме 23

1. Как социалният ни мозък ни прави тези, които мислим, че сме 33

2. Вярванията са по-силни от реалността 42

3. Отношението между вярване и памет 53

4. Нашият автоматичен механизъм за предпазване - Защитникът 87

5. Историята, сценарият и действията, които използваме, за да скрием истинската си същност 113

Втора чает

Процесът на изцеление 119

6. Мислене и чувстване 125

7. Осъзнаване на ограниченията, съчувствие към себе си = трансформация 138

8. Наблюдателят и наблюдаваният 150

9. Преживяване на чувствата такива, каквито са 174

10. Няма от какво да се страхуваме 187

11. Допуснете нови преживявания в живота си 204

12. Изцелението е процес, а не метод 219

Епилог. Пътуване без крайна цел 229

Последни думи 236

Библиография 237

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.