Размисли

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-12-2017
  •  81

Автор:Максим Горки
Издателство:Народна култура
Страници:268
Корици:Твърди
Година:1976
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 135 / 200 Състояние: Мн. Добро
Размисли. Максим Горки

Книгата на Максим Горки „Размисли“ е трета от поредицата „Размисли“ след „Размислите" на Толстой и Чехов, една вече утвърдена и оправдала читателския интерес поредица. Както и в предишните две книги, в тази книга са събрани размислите на М. Гор-ки за съвременното му общество, за мястото и ролята на интелигенцията, за литературата и изкуството, за творческия процес, отзивите му на литературни произведения, мнението му за отделни творци и пр.

Използувани са предимно писмата на писателя — един малко познат и затова представляващ огромен интерес материал. Подбраните откъси рисуват писателя в един по-ин-тимен и пределно откровен план — резултат на споделени мисли и вълнения с най-близки хора и приятели.

Тематично обединени в пет раздела: Общество, Народ, Литература и изкуство, Творчески процес, Творци, размислите на М. Горки са подредени хронологически (по датата на написването им), което дава възможност на читателя да възприема книгата като едно цялостно произведение със своя специфика и красота.

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста, позахабена обложка. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Категория › Класика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.