Учебник по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-12-2017
  •  232

ПРОДАДЕНА

Автор:Авторски колектив
Издателство:Регалия 6, София
Страници:291
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN:954745109Х Тегло (гр.): 229 Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Учебник по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация. Обща и неорганична химия. Второ преработено издание.

"Щастието помага само на подготвения ум".
Луи Пастьор

ПРЕДГОВОР
Настоящият учебник е предназначен за теоретична подготовка по обща и неорганична химия на кандидат-студентите по медицина, стоматология и фармация. Те трябва да са в състояние да развият тема и да решат няколко сравнително трудни логически задачи в изпитна обстановка. Това е нелека задача, която изисква наистина задълбочена подготовка.

Друга цел на учебника е да подпомогне чуждестранните кандидат-студенти към МУ - София. В рамките на подготвителния курс те трябва да придобият достатъчно познания по химия на български език, за да издържат изпитния тест. Тези знания ще са им от полза и като студенти - първокурсници, за да се справят по-лесно с предмета химия, който е основа за други дисциплини, изучавани в Медицинския университет.

Авторите на учебника са преподаватели в Катедра „Химия и биохимия“ в Медицинския факултет на МУ - София, с дългогодишен опит в преподаването и оценяването по химия. Книгата е написана въз основа на одобрените от МОН учебници по „Химия и опазване на околната среда“ за гимназиалния курс, като са взети предвид изискванията за кандидатстудентските изпити по химия в медицинските университети в страната. Тя може да замести многото гимназиални учебници, всеки от които дава необходими, но недостатъчни знания. По този начин авторите желая’' да помогнат на кандидат-студентите, като им предлагат един учебник, в който е събрано всичко необходимо, за да се справят успешно с кандидатстудентския изпит.

Издаден е и „Учебник по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация - органична химия“. Авторският колектив е отново от катедра ,Химия и биохимия“ при МУ - София. Вярваме, че с това ще улесним подготовката за преодоляване на трудното препятствие.

Авторите споделят горепосочената мисъл на Луи Пастьор - професор по химия, с основополагащ принос в областта на медицината, наречен „благодетел на човечеството“. Те вярват, че кандидат-студентите, които подготвят достатъчно ума си, ще се поздравят с успех и впоследствие ще бъдат наши студенти - медици и стоматолози, с които ще поемем заедно по нелекия път на познанието!

София
Авторите

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.