Съвременни буржоазни и ревизионистични икономически учения

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  6-12-2017
  •  68

Автор:Стефан Мечев
Издателство:ВИИ
Страници:561
Корици:Меки
Година:1975
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 150 / 220 Състояние: Мн. добро
Съвременни буржоазни и ревизионистични икономически учения. Стефан Мечев

Учебното помагало по Съвременни буржоазни и ревизионистични икономически учения има за цел да запознае читателя с твърде широк кръг проблеми, при един правилен в научно отношение подбор на най-актуалните и разпространените течения в буржоазната политическа икономия и ревизионизма в нашата епоха.

В първи дял на помагалото се разглеждат проблемите в развитието на съвременната буржоазна политическа икономия и се изяснява същността на икономическия неоревизионизъм. Бъв втори дял от марксистко-ленинска позиция се разкрива същността на основните школи в съвременната буржоазна политическа икономия. В трети дял е направена научна характеристика на същността на икономическия технократицизъм, а в четвърти дял - на буржоазните теории за обществено-икономическото развитие на новоосвободените страни. Помагалото завършва с пети дял, посветен на критиката на икономическия ревизионизъм както по проблемите на съвременния капитализъм, така и на ревизионистичните възгледи за социализма.

Помагалото дава възможност на читателите да се ориентират правилно в съвременните тенденции и проблеми, характерни за буржоазните и ревизионистичните икономически теории. Разработвайки правилно съществените страни на това развитие, учебното помагало може да се използува от всички, които изучават икономическата наука.

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.