Арбитражът в международното частно право

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  6-12-2017
  •  80

Автор:Иван Владимиров
Издателство:УИ "Стопанство"
Страници:164
Корици:Меки
Година:1997
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Арбитражът в международното частно право. Иван Владимиров

Предговор
Предлаганата на вниманието на читателя книга съдържа курс от лекции, който авторът от няколко години изнася пред студенти от специалността Право в Юридическия факултет, както и пред специализанти в Института за следдипломна квалификация при Университета за национално и световно стопанство в София. В нея освен цялата достъпна правна литература е използуван двадесетгодишният опит на автора като арбитър в Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, в чиято арбитър-ска колегия той продължава да участвува.

Тази книга представлява своеобразно допълнение на учебника "Международно частно право. Обща и специална част". (Варна, Теди-на, 1994), в който на международния търговски арбитраж е посветена само една глава.

Книгата може да бъде успешно използувана като учебник не само в Университета за национално и световно стопанство, но и в други висши училища при обучението на юристи и икономисти.

Освен това тя представлява интересно четиво и ръководство за практикуващи юристи и икономисти. За това допринася и обстоятелството, че по засегнатите в нея въпроси правната литература в Република България не е богата.

Април, 1997 година
От автора

Забележка* Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Право

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.